Over Jelte

Jelte

Jelte is Nederlandse bouwkundige en woonpionier. Zijn grootste passie is water en klein wonen. Niet alleen de boomhutten waar hij vanaf zijn jeugd al in sliep, maar ook vanwege de vrijheid, eenvoud en functionaliteit van kleine woningen en zeilboten.
Dat is ook zijn drijfveer: Kijken naar functionaliteit en duurzaamheid. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen fascineert hem, maar raakt ook een dieper issue. “kijk wat je achterlaat”.

In 2014 nog modaal verdienend met een leaseauto. In 2015 heeft hij in coöperatie met Daniël Venneman de Porta Palace ontwikkeld.

Na zijn studentenhuis (6jr) en woongroep (3jr) blijft de wens om met anderen te wonen op een geheel eigen plek.  Jelte heeft zijn “normale” woning verlaten in 2014. Na inschrijven als dakloze met alle rompslomp woont hij nu creatief. Waaronder in Bedstay Arnhem, een tijdelijk logement (B&B) van Woonpioniers, een anti-kraak boerderij, een caravan en meer.

Jelte’s droom is wonen in een tiny village en dit mogelijk maken in de bestaande stedelijke omgeving. Benieuwd waar hij nu woont? Of gewoon een vraagje? laat het hem weten:
Meer info vind je op zijn LinkedIn.
Jelteglas@gmail.com, 0637285286

Jelte is altijd op zoek naar innovatieve gemeenten, provincies, waterschappen of andere overheden. Maar ook particulieren die willen faciliteren in en bij Tiny Villages.

Vloerisolatie
Jelte werkt ook samen met Rondomdom, via deze partij is hij in te huren om uw vloer te isoleren met Isobooster of Tonzon. Bij voorkeur in of rondom Utrecht.

Advertenties