Over Jelte

 

Diepenveen 29-12-15 Jelte Glas zijn kleine huisje  op wielen ©Marco HofsteJelte is Nederlandse bouwkundige en woonpionier. Zijn grootste passie is water en klein wonen. Niet alleen de boomhutten waar hij vanaf zijn jeugd al in sliep, maar ook vanwege de vrijheid, eenvoud en functionaliteit van kleine woningen en zeilboten.

Dat is ook zijn drijfveer: Kijken naar functionaliteit en duurzaamheid. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen fascineert hem, maar raakt ook een dieper issue. “kijk wat je achterlaat”.

In 2014 nog modaal verdienend met een leaseauto. Vanaf 2015 ZZP-er in de verduurzaming van woningen en in de vernieuwing van wonen. Daarbij spelen maatschappelijke themas een rol.

Onder andere opdrachten uitgevoerd voor: Gemeente Almere, gemeente Frankfurt (DE) gemeente Amsterdam, gemeente Zeist, Heijmans BV, PON, Rabobank Nederland, Provincie Groningen en diverse onderwijsinstellingen.

Jelte’s droom is wonen in een inspirerend tiny village en dit mogelijk maken in de bestaande stedelijke omgeving. Benieuwd waar hij nu woont? Of gewoon een vraagje? laat het hem weten:
Meer info vind je op zijn LinkedIn.
Jelteglas@gmail.com, 0637285286

Jelte is altijd op zoek naar innovatieve gemeenten, provincies, waterschappen of andere overheden. Maar ook particulieren die willen faciliteren in en bij Tiny Villages.

Vloerisolatie
Naast advieswerk heeft Jelte zijn eigen vloerisolatiebedrijf: Bjarni Vloerisolatie. (alleen Utrecht en omstreken).